Ominaisuudet

Itkuhälyttimissä on nykyään valtavia eroja ja parhaimpien ominaisuudet lähentelee älypuhelimia. Kannattaa lukea tarkkaan muutaman eri mallin ominaisuudet läpi, vertailla ja miettiä tarkasti ne omat käyttötarpeet sekä kohteet.

Ominaisuudet vaihtelee paljonkin laitteiden sekä mallien välillä, joten ole tarkkana ja kysy tarvittaessa myyjältä apua valitsemiseen. Itkuhälytin on oikein käytettynä erittäin monikäyttöinen, joten kannattaa valita kerralla sellainen malli mikä soveltuu moneen eri tarkoitukseen.

Signaalihäiriöt

Asunnot, kiinteistöt ja esimerkiksi hotellit on nykyään täynnä paljon erilaisia laitteita. Tästä johtuen kannattaakin katsoa ja vertailla miten eri itkuhälyttimet huomioi signaalihäiriöt. Parhaissa laitteissa on erittäin laadukkaat mekanismit, jotka estää mahdolliset signaalihäiriöt.

Hyvän toimivuuden ja luotettavuuden takia tässä on yksi erittäin tärkeä asia mikä kannattaa ottaa huomioon laitettava valitessa.

Akku

Itkuhälyttimen täytyy toimia niin kotona, matkalla kuin kyläillessä. Saattaa olla, että olet esimerkiksi mökillä ja siellä ei ole sähköjä tai siellä on pidempi sähkökatko.

Tästä johtuen kannattaa ehdottomasti valita laite, jossa on mahdollisimman pitkä akunkesto. Ei ole oikeastaan edes vaihtoehto, että laitteesta saisi loppua akku kesken sen lapsen päiväunien tai muun tilanteen missä laitetta käytät.

Säteilytaso

Laitteita on kaikissa hintaluokissa ja tästä johtuen ikävä kyllä myös niiden säteilytasot vaihtelee suuresti.

Kannattaa huomioida, että laite on yleensä erittäin lähellä lasta. Tämän takia kannattaa valita sellainen laite, jonka säteilytaso on mahdollisimman pieni.

Kantama

Jos akun kesto on yksi tärkeä osa-alue, niin sitä on ehdottomasti myös hyvä kantama. Laitteesta ei ole hirveästi mitään hyötyä mikäli sen kantama ei ole riittävä.

Vamista siis laitetta hankkiessa, että sen kantama on taatusti riittävä omaan tarkoitukseesi. Mieti etukäteen, missä aiot mahdollisesti laitetta käyttää ja kuinka pitkät välimatkat noin suunnilleen on tiedossa. Muista miettiä myös se mökki miljöön etäisyys valmiiksi niin voit käyttää laitetta vaikka laiturilla kesästä nauttien.

Sovellus

Tarkista myös mille kaikille laitteille hälyttimen valmistaja tarjoaa sovelluksia.

Helppokäyttöinen

Laitteen tulee olla myös helppokäyttöinen. Kokeile siis muutamia eri laitteita kaupassa ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa. Mikäli laite on hankala käyttää niin se jää vain hyllyyn pölyttymään.